måndag 26 maj 2014

Var den förändring du vill se i världen


Valet över och mörkröda, mörkblå mörka vindar snålblåst och kyla. På ytan av denna vår värld just nu finns det krig och våld och visionslöshet. Men lugnt och stilla, samtidigt, har vi något annat som händer under denna vår världs polerade fernissa. En inre revolution kan alltid äga rum, en stillhetens revolt, blodlös och tålmodig.

Det är en tyst revolution. Inifrån och ut. Från grunden. Detta är en global syssla. En andlig sammansvärjning. Det finns sovande celler i varje nation på planeten. Du kommer inte att se oss på TV. Du kommer inte att läsa om oss i tidningen. Ingen selfie på Instagram. Du kommer inte att höra om oss på radion. Vi söker inte ära. Vi bär aldrig uniform. Vi kommer i alla former och färger, stilar och skor. De flesta av oss arbetar anonymt. Vi arbetar bakom kulisserna, tyst, i varje land och i var kultur bland människolivets städer stora och små, ​​mellan berg och i dalar, på gårdar och nära byar, bortom avlägsna öar. Du kan passera en av oss på gatan och inte ens märka oss. Vi förblir inkognito. Vi är fortfarande bakom sättstyckena. Det är inte av intresse för oss som vi jobbar, inte jaget utan vi som krävs för att arbetet ska bli gjort. Ibland upptäcker vi kanske varandra på gatan. Vi ger en tyst nick och fortsätter på vår väg.

Under dagen många av oss låtsas att vi har vanliga jobb, men natten är där det verkliga arbetet sker. Vi är en medveten armé. Vi är de som långsamt att skapa en ny värld med kraften a vår övertygelse att våra sinnen och hjärtan kan förändra utan blodskärvande revolutioner. Förändringen finns i öppenheten, dikterna, kramen, musiken, filmerna, det vänliga ordet, handen som hålls, leendet, dansen, kaffet under kastanjen, nöjdheten med det vi har, inte det vi kräver att få, den sociala aktivismen och glädjen.

Vi har alla unika sätt att bidra med våra olika unika gåvor och talanger. Var den förändring du vill se i världen som Gandhi sa. Det är mottot som fyller mitt hjärta. Vi vet att det är det enda sättet som verklig förvandling kan ske på. Vi vet att i en stilla övertygelse kan mycket förändringskraft ligga. Vårt arbete är långsamt och noggrant, liksom bildandet av berg. Det är inte ens synligt vid en första anblick. Du behöver inte vara en välutbildad person eller har några exceptionella kunskaper för att förstå det. Den kommer från hjärtats intelligens, inbäddat i den tidlösa evolutionära pulsen av alla människor. Var den förändring du vill se i världen. Ingen annan kan göra det åt dig.