torsdag 28 augusti 2014

Jämvikt i järn och stål

“In an effort to avoid unintentionally strengthening the Syrian government, the White House could seek to balance strikes against the Islamic State with attacks on Assad regime targets.” Hela artikeln här.

Någon diskriminerar inte när det gäller bomber. Varför ens tro att en livskraftig stat kan byggas i dagens värld med samma taktik som Djingis Kahn nyttjade? Den Islamiska Staten, som den är nu och kommer förbi, är inte rik, har inte tillräckligt med olja för att göra någon skillnad, de kommer snart att köra fast i oöverstigliga problem med att styra med svärdsegg och fallera när de ska rusta den utarmade ekonomin som är rådande bland de dammiga byar runt ökenvindarna som idag innefattar deras naturliga territorium. Deras närvaro kommer dessutom mobilisera grannarna; Turkiet, Hizbollah, Alawitiska Syrien, Kurdistan och den shiitiska alliansen.

Washington bör avbryta bombplanen och undvika att orsaka mer kaos. Det amerikanska imperiet har misslyckats och tanken på att bomba båda sidor i ett irrelevant icke-lands stamkrig borde göra det mycket klart för alla.