fredag 27 juni 2014

Problembarnet Saudiarabien

Ännu en bomb i mitt älskade Beirut och som alltid en Saudisk man bakom blodet. Saudiarabien, landet som är terrorns hem och fanatismens fantastiska högborg. En bit sand som styrs av en familjediktatur; en diktatur som inte tolererar någon opposition och snabbt straffar förespråkare för de mänskliga rättigheterna och utvisar eller torterar politiska dissidenter. Varför bryr Väst sig inte? Varför bombar vi inte denna hydra vars huvuden är så dödliga? Vad sägs om hundratals miljarder i oljeinkomster, inkomsterna garanterar den kungliga Despotin sin frihet. Den styrande eliten bygger sin position på oljeintäkter och inköp av västerländska vapen samt inte minst oamerikanska militärbaser. Den mentalt medeltida kungafamiljen uppfattar hot och faror från alla håll: utländska gästarbetare, sekulära av alla bakgrunder, nationalister och Shiafolk; moderata Sunniter, nationalister, demokrater och feminister. För att Familjen ska kunna svara upp mot alla hot har regimen vänt sina intäkter till att finansiera, utbilda och beväpna ett internationellt nätverk av islamistiska terrorister som numera är starka nog att attackera, invadera och förstöra regimer som motsätter sig den saudiska islamistiska-diktatoriska regimen.

Saudiarabien har genom åren strött miljarder dollar på att stärka pro-islamiska regimer i Tunisien och Marocko, sett till att massdemokratirörelser kunde undanträngas, marginaliseras och demobiliseras. Islamiska extremister som får Saudiskt ekonomiskt stöd uppmuntras att stödja de "moderata" islamister i regeringen genom att mörda sekulära demokratiska ledare och socialistiska fackföreningsledarna i opposition. Saudiarabiens politik sammanfaller därav till stor del med de av USA och Frankrikes i till exempel Tunisien och Marocko; men inte i Libyen och Egypten.

Landets terrornätverk är tydligast i dess långsiktiga och storskalig finansiering, beväpning, utbildning och transport av tiotusentals islamiska terrorister från USA, Europa, Mellanöstern, Kaukasus, Nordafrika och Sydamerika till Mellanöstern. Al Qaida terrorister från Saudiarabien har ofta blivit martyrer i Syrien. Dussintals islamiska beväpnade gäng i Syrien tävlade om saudiska vapen och pengafonder. Träningsläger med amerikanska och europeiska instruktörer och den saudiska finansieringen etablerades i Jordanien, Pakistan och Turkiet. Saudi finansierade senare en större islamisk terroristgrupp; Islamiska staten i Irak och Levanten, för gränsöverskridande verksamhet. . .en grupp som i dag håller på att vinna hela Irak.

Vissa inom den Saudiska nomenklaturan tror sig vara en ny Saladin, kallade att bygga ett nytt islamiskt imperium. Men en för många provokativa civila bombningar av Saudiska islamiska förmånstagare kan leda till en internationell kris som leder till att Saudiarabien blir föremål för världens skam, invasion och ockupation. . .man kan alltid hoppas. . .för Saudiarabien är ett helt land som blev efterträdare till bin Ladin; de har fördjupat och systematiserat den globala terrorismen. Landets terrornätverk har mördat betydligt fler oskyldiga offer än Bin Laden. Detta, naturligtvis, är att vänta; då miljarder dollar från den saudiska statskassan, utbildning från CIA och handslag av Netanyahu kan få vilken järnlag som helst att rämna.