måndag 28 augusti 2023

Att hålla Ryssland inne, amerikanerna utanför och tyskarna uppe.

I Ukraina har proxy-kriget dödat och lemlästat hundratusentals och fortsätter med hundratals fler offer idag, samma som igår och samma som i morgon. Pessimisterna förutsäger att detta krig kommer att fortsätta i åratal, kanske till och med ett decennium. Andra, optimisterna, tror att Kievregimen kan komma att kollapsa inom några månader, eller högst om åtta till tolv månader, eller så kommer det att bli en kupp i Kiev där Kievs styrkor antingen kapitulerar eller vänder sig om och marscherar mot deras mordiska marionett befälhavare i Kiev. Det är ännu önsketänkande, först måste mer NATO-vapen och stridsvagnar förstöras. Men jag hoppas jag har fel och att önsketänkande blir realism och att det hela är över väldigt snart.

USA kan inte längre förhindra ett NATO-nederlag, men de kan göra kriget så kostsamt som möjligt för Ryssland. Kanske kan NATO hitta en annan angripare; Polen kommer att vara villiga. Lova dem de fem provinserna längst väster ut i Ukraina, Volyn, Rivne, Lviv, Ternopil och Ivano-Frankivsk, så kommer polackerna göra allt Washington och London säger till dem. Det finns trots allt polacker, som fortfarande har ett messianskt komplex, som fortfarande drömmer om ära, om att "rädda Europa från de barbariska ryska horderna", om ett "Polen". som sträcker sig från Östersjön till Svarta havet, att bli det mäktigaste landet i Europa, göra så att de otäcka tyskarna kommer att ge tillbaka biljoner. Jo, det har alltid funnits fanatiker. Och det amerikanska imperiet har alltid vetat hur man manipulerar fanatiker för sina egna syften, oavsett om det är i Argentina, Iran, Irak, Nicaragua, Afghanistan, Venezuela, Baltikum, Ukraina eller Polen.

Faktum är att det amerikanska imperiet vet att det inte kan besegra Ryssland i ett regelrätt markkrig, så det har alltid använt krig via fullmakter. 2008 tog de det absurda steget att använda sig av Georgien. Detta var alldeles för litet, alldeles för svagt och irrationellt nationalistiskt. Nu är både Ukraina och Polen är mycket större än Georgien. Därav det amerikanska valet av dessa länder. När de båda är besegrade kommer USA att vända sig till Tyskland, som de nästan gjorde i Churchills Operation Unthinkable; attackera Röda armén den 1 juli 1945, med hjälp av brittiska, amerikanska, polska och tyska styrkor. Eller varför inte använda Sverige, Turkiet, Japan? Varför inte Kina? Varför inte bara störta Putin med "massorna" av ryssar som inte gillar honom? Sådana idag är också fantasierna hos imperiets hökar i Pentagon och Vitahuset. Inte konstigt att de kommer så väl överens med den polska regeringen; glöm inte att den största galningen i den amerikanska krigskällaren var polack: Zbigniew Brzezinski.

För ryssarna var 2022 helt enkelt bara en trött upprepning av 1708, 1812 och 1941. Ännu ett krig att vinna. Västerlandet gör sin förutsägbara krigiska dans. Faktum är att, även om vissa historiker förnekar det, så upprepar historien sig, helt enkelt för att mänsklig stolthet, arrogans och hybris upprepar sig. Tyska stridsvagnar med sina svarta kors som försöker förstöra Ryssland på de ukrainska stäpperna? Ryssarna rycker på axlarna. De har sett allt förut. Ett Ryssland med Nato i Ukraina kommer helt enkelt aldrig att hända. Zelensky lever enbart på västerländska transfusioner av blod, pengar, legosoldater och vapen.

Det bästa vore nu om världen kunde se en förnyelse av Kennedys 'Alliance for Progress', en världsallians av suveräna nationer, en global version av den gaullistiska andan av 'l'Europe des Patries'. Målet för EU och Sverige måste vara ett Europa kopplat till sitt geografiska öde nära Ryssland och införlivat i västliga Eurasien, där allt händer. Därför ska vårt mål vara: Att hålla Ryssland inne, amerikanerna utanför och tyskarna uppe.

Ryssland kan vinna kriget i Ukraina i och med USA:s ekonomiska kollaps och sedan Nato:s och EU:s sammanstörtande. Kommer du ihåg Saigon? Kommer du ihåg Bush och hans "Mission Accomplished"? Minns alla Kabul? USA lämnade dem bara och förnekande kännedom om dessa krig. Liksom britterna i Dunkerque 1940, som lämnade sina franska allierade i sticket, sprang de bara tillbaka till sin ö och förklarade seger, fastän de lämnade mycket av sin utrustning kvar. Amerikanerna kan också fly Ukraina och säga: Glöm det. Ni är inte värda oss. Amerikansk isolering skulle vara bra att återvända till. Låt landet i väster dra sig tillbaka till det stora Nordamerika. Om de vill, bygg en mur tvärs över södra gränsen, slicka sina sår och börja äntligen försöka ta itu med de massiva interna problemen som Washingtons stater redan har: fattigdom, rasuppdelning, masskjutningar, skulder, sociala orättvisor, brist på sjukvård, arbetslöshet, exploatering, ett utbildningssystem som medvetet gör människor dumma, droger, kriminalitet och massfängslanden. 

Låt vi européer reda ut oss själva. Inga fler amerikaner kommer att behöva dö för att lata européer ska få leka mellanstor hund med en stor hunds skall. Det enda problemet är att USA aldrig erkänner sina misslyckanden, de erkänner aldrig att de satsade på fel häst till enorma kostnader för de amerikanska skattebetalarna. Först när inbördeskriget initieras igen kommer de lära sig läxan. Till dess kommer Ukraina att lida av kriget.